Norrliden Strand

Nu startar Kalmar kommun upp en förädlingsprocess kring Norrliden Strand i Kalmar. Vi ser att det finns många möjligheter för denna del av Kalmar som inte tas tillvara idag.


Kalmar kommun ingår i Bygga-Bo-dialogen som är ett samarbete mellan företag, kommuner och regeringen för att få en utveckling mot en hållbar bygg- och fastighetssektor i Sverige. Vi ska använda oss av  "Det goda samtalet" som ska ge större utrymme för delaktighet och bättre dialog. Under hösten kommer vi att arbeta utifrån "Det goda samtalet" med målsättningen att lägga grunden till en unik stadsdel som tar tillvara alla sina möjligheter.


Vi kommer i stadsutvecklingsprojektet Norrliden Strand att använda oss av en metod som kallas Designdialogen. Denna metod hjälper processens deltagare att tillsammans formulera mål, identifiera behov samt utveckla och värdera idéer.


Vi kommer att bjuda in representanter för boende och verksamheter i Norrliden samt politiker, kommuntjänstemän och intresserade byggherrar till workshopserien. Alla deltagares kunskap är viktig för att på bästa sätt omvandla Norrliden från ett ytterområde till en attraktiv stadsdel vid Kalmarsund.


Målet för höstens arbete är att deltagarna i processen tillsammans formulerar en vision som är begriplig för alla och dessutom så intressant och attraktiv att den lockar till direkt genomförande för både kommun, byggare och boende.

Bild:

Bild över Norrliden Strand.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0