Workshop 4 - 3D-visualisering längs Norrlidsvägen

Inför workshop 4 har en enkel 3D-visualisering tagits fram för att ge deltagarna en bild av hur skissförslaget skulle kunna gestaltas. Filmen visar en färd längs Norrlidsvägen från söder till norr; entrén till stadsdelen, torget, kompletterande bebyggelse och kontakten med havet i öster och norr.


Se hela filmsekvensen genom att klicka på:

http://www.youtube.com/watch?v=_p1BBxyTtCc


Sammanfattande skiss efter workshop 4

Skissen sammanfattar material från höstens designdialog och visar utvecklingsbara områden inom stadsdelen som gruppen haft stor enighet kring. Den lyfter också fram frågor som bör utredas vidare i det fortsatta planarbetet.

Klicka på bilden för större format



Sammanfattande skiss

Workshop 4 - Avslutande workshop med sammanfattning

Åsa Samuelsson inledde med en sammanfattning av höstens process kring Norrliden Strand. Vid  den senaste workshopen (3)  fick deltagarna utvärdera och utveckla de två konceptskisserna som tagit fram utifrån tidigare workshops. Med utgångspunkt från olika karaktärer (en grupp var tonåringen, en annan den äldre damen, osv) gav varje grupp förslag på stadsdelens utveckling. Resultatet från denna workshop har sedan bearbetats till två olika förslag inför workshop 4.
Utifrån följande frågeställningar skullle sedan 5 grupper bearbeta förslagen (Se bildprotokoll nedan:

Påverka skissförslaget!
Kan vi nå konsensus kring mer byggnation?

Prioritera och föreslå en etappindelning av genomförandet.


Resultatet av workshop 4 pekar på en relativt stor samstämmighet i grupperna med undantag för framför allt en grupp som tyckte att det skulle vara en försiktigare utbyggnad i området. Överlag är det konsensus kring att stadsdelen bör utvecklas avseende service och verksamheter, ny förskola och skola, kollektivtrafik, trygga stråk och gator samt grönytor, idrott, strand och dämme.


Klicka på bilderna för större format.

          
Grupp1                                   Grupp2                                Grupp3

  

Grupp4                                  Grupp5

RSS 2.0