Workshop 3 - Utvärdering och utveckling av konceptskisser



Åsa Samuelsson och Sonia Andersson har efter Workshop 2 analyserat och bearbetat materialet från den workshopen och tagit fram två konceptskisser för stadsdelen. De två scenarierna presenterades noggrant, konceptskiss 1 som är ett mer bebyggt alternativ och konceptskiss 2 som är ett mer grönt alternativ.


Det blev en diskussion kring bilens tillgänglighet i stadsdelen. Ska vi verkligen planera för bilen? För att åstadkomma en stadsdel med utökad service och handel behöver tillgängligheten öka, oavsett om man kommer med bil, buss eller cykel. Det handlar om att kunna angöra service och bostadskvarter på ett bra sätt och att åstadkomma trygga stråk där det rör sig mycket människor. Husens orientering, med framsidor och entréer mot stråk och gator är därför viktig.



Presentation av gruppuppgift - utvärdera och utveckla konceptskisser!


Deltagarna delades in i 6 grupper och varje grupp tilldelades en karaktär att använda sig av vid utvärderingen av koncepten. Varje grupp fick de två konceptskisserna som spelplaner samt en låda med sax, klister och textbrickor för att kommentera och utveckla koncepten. Grupperna arbetade i ca 1,5 timmar.


Gruppuppgiften har sammanfattats i ett bildprotokoll med gruppernas spelplaner och kommentarer. Nedan följer några korta kommentarer från respektive grupp i den ordning grupperna presenterade:

         

         


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0